In deze studierichting is, naast een sterk algemene vorming, vooral een menswetenschappelijke en een natuurwetenschappelijke vorming belangrijk. Je verwerft vaardigheden en inzichten in communicatie, verschillende vormen van expressie… Je leert over sociale contexten en diversiteit binnen de samenleving, leerprocessen (waarneming, geheugen, intelligentie…). Ook voor de materiële ondersteuning leer je instaan. Het technisch aspect uit zich in de praktijk rond voeding gesteund op wetenschappelijke inzichten.
Biologie, chemie en fysica worden in het laboratorium praktisch toegepast. Deze vakken krijgen hun toepassing in wat met het leefmilieu en de voeding te maken heeft. De mens zelf, zijn arbeid en zijn leefomgeving vormen het onderwerp van een doorgedreven studie: gezin en samenleving, hygiëne en gezondheid, economie en recht, welzijn en ontwikkeling, voedsel- en andere levensbehoeften, communicatie en samenwerking, marktgebeuren en verkoop.
In laboratoriumproeven worden eenvoudige proeven en toepassingen toegelicht. Je leert de computer en bijhorende software hanteren voor het verwerven van informatie en het verwerken van gegevens.
Stage
De leerlingen die het zesde middelbaar Maatschappij en welzijn volgen, hebben twee weken blokstage voor de paasvakantie.
Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen dagelijks met hun eigen toestel aan de slag.
Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen binnen onze volledige People-pijler is een Chromebook verplicht.
Via de webshop hiernaast kan u een Chromebook huren of kopen. Bestel voor 15 juli om zeker te zijn dat we tijdens de eerste schoolweek samen kunnen starten!
Nog vragen?
In het document 'Veelgestelde vragen' hiernaast vind je gegarandeerd een antwoord!
Je wordt toegelaten tot alle Se-n-Se-opleidingen van hetzelfde studiegebied waarin je het diploma secundair onderwijs hebt behaald. Je mag ook starten in een graduaatsopleiding, professionele bacheloropleiding of academische bacheloropleiding. Je kan ook meteen aan de slag als kinderverzorger of verzorgende.