Basismechanica - Tweede graad

Vooropleiding

Indien de leerling uit het beroepsvoorbereidend jaar metaal-elektriciteit of techniek komt, dan behoort hij/zij tot de grootste keuzegroep. Ook andere leerlingen die uit het tweede leerjaar komen, met interesse voor mechanica zijn welkom. 

Profiel van de richting

In het specifieke gedeelte basismechanica maak je kennis met diverse basistechnieken die in de eerste plaats binnen de mechanische beroepen gesitueerd zijn.

Je leert voldoende inzichten, basisvaardigheden en attitudes verwerven in mechanica, lassen, constructie en elektriciteit. Hiermee ben je goed voorbereid om in de derde graad een vervolgopleiding in de studiegebieden auto, carrosserie of mechanica-elektriciteit aan te vatten.

In ‘auto’ maak je kennis met fiets- en bromfietstechnieken alsook carrosserie- en autotechnieken. Je leert er reëel en doelgericht projectmatig werken en probleemoplossend denken en handelen. De theoretische begrippen worden proefondervindelijk en praktijkgericht benaderd. De praktijkopdrachten/projecten worden aantrekkelijk en uitdagend gemaakt.

In ‘machines’ maak je kennis met soorten bewegingen, cijfermatige informatie verwerken, werktekeningen lezen en interpreteren, bewerkingen uitvoeren volgens de regels van een goed vakmanschap en een werkstuk meten en controleren met aangepast gereedschap, kortom alle basisbeginselen die een goed vakman nodig heeft.

Je leert omgaan met informatie, technische systemen en gereedschappen. 

Mogelijke vervolgopleiding

In de derde graad kan men via deze studierichting terecht in de afdeling mechanica (werktuigmachines), autotechniek of carrosserie.
 

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Frans 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur
Project algemene vakken 6 uur
SPECIFIEK GEDEELTE  
TV/PV Basismechanica 12 uur
Machines 4 uur
Autotechniek 4 uur
TOTAAL 32 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.700 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar.
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein.
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • Onze leerkrachten zijn dynamisch, enthousiast en experten in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot DAFE aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik het in me had.
De richting gaf mij de start en een goede voorsprong naar mijn huidige richting toe.

Ik ben Nic Belliard een Game Graphics student aan Howest DAE en dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game development gevonden. Een impressie van mijn werk vind je op https://www.artstation.com/aipapi

Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard