Digital Arts, Film & Entertainment (Toegepaste beeldende kunst) - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is de tweede graad Digital Arts.

Profiel van de richting

Wie zoeken wij?

Ben je gefascineerd door de wereld van 2D-en 3D-ontwerp, animatie, film, games & entertainment? Ben je een creatieve duizendpoot? Zit ontwerpen in je bloed? Bezit je een grote dosis fantasie, doorzettingsvermogen en werklust? Heb je oog voor detail en afwerking? Ben je geïnteresseerd in het échte’ camerawerk om een basis te leggen voor bijvoorbeeld een reportage, kortfilm of videoclip? Heb je interesse om een stap verder te zetten in 3D?
Dan is Digital arts de richting van je dromen!

Waarnemingstekenen

Ideeën zet je eerst in potlood op papier. Die tekeningen vormen een onmisbare basis voor de andere ateliervakken: inzicht in basisconstructies, perspectieftekenen, schaduw- en kleurweergave, anatomie van het menselijk lichaam...

Digitaal tekenen

Je leert digitaal tekenen met een tekentablet.

Animatie

In de lessen animatie breng je je eigen ontwerp tot leven. Aan de hand van creatieve oefeningen komen de belangrijkste principes van animatie aan bod.

3D

Je leert objecten en omgevingen modeleren in 3D. Je voegt materialen, licht en texturen toe om fotorealistische renders te maken.

Keuze tussen twee optievakken vanaf de derde graad 

Film (optievak)

Je ziet het hele filmproces: je verzint verhalen, je bedient de camera, je plaatst licht en werkt alles tot in de puntjes af in de montage. Sound! Camera! Action!

Game Design (optievak)

In het keuzevak Game Design gaan we dieper in op 3D visualisatie. Bij de ontwikkeling van je eigen games leer je de basis van het programmeren.

Mogelijke vervolgopleiding

We laten je gedurende vier jaar proeven van verschillende ‘digital arts’. Je leert zeer uiteenlopende creatieve vaardigheden.

Hierdoor kan je jouw ideeën gemakkelijk vertalen in sterke beelden en bovendien ontdekken we waar jouw talent zit. Daarnaast leer je ook plannen en omgaan met deadlines.

Deze creativiteit en diversiteit in de opleiding is een grote troef bij het maken van keuzes in het hoger onderwijs.

Creatievelingen, filmmakers, animatoren, 3D ontwerpers bieden een grote meerwaarde in diverse sectoren zoals media en televisie, reclame, design visualisering, architectuur, animatiestudio’s ,..

Vervolgopleidingen

Digital Arts & Entertainment, Multimedia & Communicatietechnologie, Audiovisuele kunsten, Animatie, Film, Productontwikkeling, Binnenhuisarchitectuur,...

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Digital Arts suggereren we een Dell Precision.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams