Publiciteitsgrafiek - Derde graad

Ideale vooropleiding

Het is aangewezen om na de tweede graad publiciteitsgrafiek de overstap te maken maar geslaagd (A- of B-attest) zijn in het tweede leerjaar van de tweede graad is voldoende.

Profiel van de richting

De leerlingen worden opgeleid voor een taak in de dienstverlenende reclame-, communicatie- en presentatiebranche bij bedrijven of organisaties die voor allerlei sectoren visuele presentaties verzorgen (o.a. publiciteitsbureaus, presentatiebureaus, printbedrijven). Dit veronderstelt dat de leerling zelf in staat moet zijn om boodschappen te analyseren en te interpreteren zodat hij na experiment geschikte visuele maatregelen en vormen kan realiseren en die maximaal kan communiceren.

Als basis voor inzetbaarheid op de arbeidsmarkt: Na het tweede jaar van de derde graad heeft de lerende voldoende competenties om inzetbaar te zijn als medewerker binnen de betrokken sector.

De opleiding vormt in eerste instantie de basis voor het specialisatiejaar derde jaar van de derde graad. Na het specialisatiejaar zijn leerlingen nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Deze opleiding kan tevens leiden tot het ontwikkelen van nodige competenties en kwalificaties om eventueel verder te studeren. Beeldende vormgeving, plastische opvoeding en project kunstvakken zijn hier de meest voor de hand liggende richtingen.

Mogelijke vervolgopleiding

Je wordt toegelaten tot alle zevende specialisatiejaren BSO van het studiegebied decoratieve technieken, onder andere Publiciteit en illustratie, je kan starten aan een graduaatsopleiding of je kan aan het werk in een beletteringsbedrijf of een ontwerpbureau.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Frans 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur
Project algemene vakken 4 uur
SPECIFIEK GEDEELTE 5BPU/ 6BPU
TV/PV Publiciteitstekenen 17 uur/ 13 uur*
TV/PV Waarnemingstekenen 3 uur
TOTAAL 30 uur/ 26 uur

STAGE:
  • Vijfde middelbaar: Vanaf het tweede trimester - 1 dag in de week stage
  • Zesde middelbaar: Vanaf september - 1 dag in de week stage 

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme