Boekhouden-Informatica (Business IT) - Derde graad

Ideale vooropleiding

De logische vooropleiding is de tweede graad TSO Handel (Business IT).

Profiel van de richting

De studierichting Boekhouden–Informatica beoogt een dubbel doel: enerzijds is deze studierichting een voorbereiding op het hoger onderwijs, in hoofdzaak het economisch hoger onderwijs van het korte type (professionele bachelor). Anderzijds bereidt deze studierichting de leerlingen voor op een professionele loopbaan als (hulp)boekhouder.

Economie, wiskunde, informatica en boekhouding, kortom de handelsvakken, vormen allen de basis om deze beide doelstellingen te realiseren.

In vergelijking met de tweede graad worden in de derde graad de handelsaspecten verder uitgewerkt. De combinatie van alle handelsvakken uit de derde graad komen ertoe dat alle onderwerpen uit de “Leerstof bedrijfsbeheer in het secundair onderwijs” aan bod komen en de leerlingen in aanmerking komen voor het attest bedrijfsbeheer.

Mogelijke vervolgopleiding

Je wordt toegelaten tot alle Se-n-Se-opleidingen van hetzelfde studiegebied waarin je het diploma secundair onderwijs hebt behaald.

Je mag ook starten in een graduaatsopleiding, professionele bacheloropleiding of academische bacheloropleiding. Verder kan je ook aan de slag als bijvoorbeeld boekhouder of ICT-medewerker.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Nederlands 3 uur
Frans 2 uur
Engels 2 uur
Wiskunde 4 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur
Aardrijkskunde/Natuurwetenschappen 1 uur
Geschiedenis 1 uur
SPECIFIEK GEDEELTE 5TBHI/ 6TBHI
Economie 0 uur/ 2 uur
Boekhouding 5 uur/ 4 uur
Toegepaste economie 6 uur/ 3 uur
Toegepaste informatica 4 uur
TOTAAL 32 uur/ 30 uur*

* Stage zesde middelbaar:
6TSO: Blokstage van 2 weken, net voor de paasvakantie.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert