Schoonheidsverzorging - Derde graad

Ideale vooropleiding

In principe is er geen specifieke vooropleiding vereist maar de opleiding tweede graad Bio-esthetiek TSO is een pluspunt.

Profiel van de richting

Je wordt opgeleid tot schoonheidsspecialiste. Je leert over de verzorging van gelaat, handen, voeten en lichaam, aspecten van haarverzorging en make-up.

De praktijkvakken worden wetenschappelijke onderbouwd door toegepaste biologie (menselijk lichaam) en chemie. Je leert de mogelijkheden en beperkingen van verzorgingsproducten kennen en kritisch omgaan met reclame. Je leert materialen en apparaten hygiënisch en veilig gebruiken. Zo kan je schoonheidsbehandelingen verantwoord uitvoeren. Sociale vaardigheden zijn belangrijk. Er wordt verwacht dat je gevoel voor schoonheid hebt en handig bent.

Je leert de huid onderzoeken in functie van een behandelingsplan op maat van de klant. Je leert op een correcte manier omgaan met je klant met aandacht voor zijn welbevinden. Je leert hem informeren en advies geven over aangepaste producten en behandelingen.

Een ander component is het attest van kennis van bedrijfbeheer. Zo kan men zich later vestigen als zelfstandige. Hoger onderwijs is één van de mogelijkheden.

Mogelijke vervolgopleiding

Doorstromen naar het hoger onderwijs is een van de doelstellingen van deze studierichting. Je kan ook meteen aan de slag als b.v. vertegenwoordiger in schoonheidsproducten, zelfstandig opstarten van een schoonheidsinstituut, werken in een schoonheidsinstituut.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren Aantal uren
  Vijfde middelbaar Zesde middelbaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur 2 uur
Aardrijkskunde 1 uur 1 uur
Frans 2 uur 2 uur
Engels 2 uur 2 uur
Geschiedenis 1 uur 1 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur 2 uur
Nederlands 3 uur 3 uur
Wiskunde 2 uur 2 uur
Plastische Opvoeding 2 uur 2 uur
TV/PV Bio-esthetiek 15 uur 11 uur
Toegepaste chemie 1 uur 1 uur
Toegepaste biologie 1 uur 1 uur
Samen leren Samenleven 2 uur 2 uur
TOTAAL 36 uur 32 uur

Een blokstage van 4 weken voor de zesde jaars net voor de Paasvakantie.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme