Wellness & lifestyle - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

In principe is er geen specifieke vooropleiding vereist, maar wanneer je Wellness & Lifestyle in de tweede graad hebt gevolgd, is dit een pluspunt.

Profiel van de richting

De studierichting Wellness & Lifestyle is het vroegere schoonheidszorgen

Je wordt opgeleid tot schoonheidsspecialiste. Tijdens deze opleiding leer je meer over de verzorging van het gelaat, de handen, de voeten en het lichaam alsook komen er aspecten van haarverzorging en make-up ruimschoots aan bod.

De praktijkvakken worden wetenschappelijk onderbouwd door toegepaste biologie (menselijk lichaam) en chemie. Je leert de mogelijkheden en beperkingen van verzorgingsproducten kennen en kritisch omgaan met reclame. Je leert materialen en apparaten hygiënisch en veilig gebruiken, zo kan je schoonheidsbehandelingen verantwoord uitvoeren. Sociale vaardigheden zijn belangrijk. Er wordt verwacht dat je gevoel voor schoonheid hebt en handig bent.

Je leert de huid onderzoeken in functie van een behandelingsplan op maat van de klant. Je leert op een correcte manier omgaan met je klant met aandacht voor zijn welbevinden. Je leert hem informeren en advies geven over aangepaste producten en behandelingen.

Hoger onderwijs is één van de mogelijkheden na je studies.

Stage

De leerlingen die het zesde middelbaar Welness & lifestyle volgen, hebben vier weken blokstage. 

Mogelijke vervolgopleiding

Na de opleiding Wellness & Lifestyle kan je starten met een Se-n-Se-opleiding, graduaatsopleiding, professionele bacheloropleiding of academische bacheloropleiding. 

Daarnaast kun je ook meteen aan de slag als vertegenwoordiger in schoonheidsproducten, kun je je eigen schoonheidsinstituut opstarten, maar daarnaast kun je ook zelf aan de slag in een schoonheidsinstituut. Na deze studies zijn er dus nog heel wat mogelijkheden.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Twee jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams