Schoonheidsverzorging - Derde graad

Ideale vooropleiding

In principe is er geen specifieke vooropleiding vereist maar de opleiding tweede graad Bio-esthetiek TSO is een pluspunt.

Profiel van de richting

Je wordt opgeleid tot schoonheidsspecialiste. Je leert over de verzorging van gelaat, handen, voeten en lichaam, aspecten van haarverzorging en make-up.

De praktijkvakken worden wetenschappelijke onderbouwd door toegepaste biologie (menselijk lichaam) en chemie. Je leert de mogelijkheden en beperkingen van verzorgingsproducten kennen en kritisch omgaan met reclame. Je leert materialen en apparaten hygiënisch en veilig gebruiken. Zo kan je schoonheidsbehandelingen verantwoord uitvoeren. Sociale vaardigheden zijn belangrijk. Er wordt verwacht dat je gevoel voor schoonheid hebt en handig bent.

Je leert de huid onderzoeken in functie van een behandelingsplan op maat van de klant. Je leert op een correcte manier omgaan met je klant met aandacht voor zijn welbevinden. Je leert hem informeren en advies geven over aangepaste producten en behandelingen.

Een ander component is het attest van kennis van bedrijfbeheer. Zo kan men zich later vestigen als zelfstandige. Hoger onderwijs is één van de mogelijkheden.

Mogelijke vervolgopleiding

Doorstromen naar het hoger onderwijs is een van de doelstellingen van deze studierichting. Je kan ook meteen aan de slag als b.v. vertegenwoordiger in schoonheidsproducten, zelfstandig opstarten van een schoonheidsinstituut, werken in een schoonheidsinstituut.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren Aantal uren
  Vijfde middelbaar Zesde middelbaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur 2 uur
Aardrijkskunde 1 uur 1 uur
Frans 2 uur 2 uur
Engels 2 uur 2 uur
Geschiedenis 1 uur 1 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur 2 uur
Nederlands 3 uur 3 uur
Wiskunde 2 uur 2 uur
Plastische Opvoeding 2 uur 2 uur
TV/PV Bio-esthetiek 15 uur 11 uur
Toegepaste chemie 1 uur 1 uur
Toegepaste biologie 1 uur 1 uur
Samen leren Samenleven 2 uur 2 uur
TOTAAL 36 uur 32 uur

Een blokstage van 4 weken net voor de Paasvakantie.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert