Op stap met de leerlingen van De Varens

23 nov 2021 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten Activiteiten
Op stap met de leerlingen van De Varens

Dagelijks blijkt hoe belangrijk goede zorgverleners zijn in onze maatschappij. In het KTA Brugge leerden leerlingen uit de richting Verzorging op een spontane manier omgaan met specifieke zorgvragers. Ze gingen op stap met de zesdejaars OV1 van BUSO SBSO De Varens. 
 
Zorgverleners zetten zich in voor een diverse groep zorgvragers. In de studierichting Verzorging van KTA Brugge worden leerlingen getraind om zorgvragers goed aan te voelen en de gepaste zorgen te verlenen. Idealiter gebeurt dat via praktijkervaring.
Onlangs gingen de toekomstige zorgverstrekkers van het KTA op wandel met generatiegenoten van De Varens, school voor buitengewoon onderwijs.
Het werd voor hen een leerrijke uitstap: samen genoten alle leerlingen – zorgdragers en zorgvragers - van de gezonde buitenlucht. Zo bood dit schooloverstijgend project van twee GO! !mpactscholen een grote meerwaarde.
 

De richting Verzorging leidt jongeren op die graag een job willen in de kinder-, bejaarden-, of thuiszorg. Ze leren observeren en rapporteren, en werken samen met andere verzorgenden. Ze leren over EHBO, gezonde voeding en de basis van dieetleer.
Op school worden ze wegwijs gemaakt in sociaal recht, gezondheidsrecht… en tijdens stages maken ze kennis met hun toekomstige werksituatie. De wandeling met generatiegenoten uit het bijzonder onderwijs is een mooie aanvulling op de stages.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard