OKAN komt uit zijn kot!

16 apr 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
OKAN komt uit zijn kot!

Op donderdag 22 februari en maandag 16 april brachten de OKAN klassen een bezoek aan jongerenwerking 't Salon. t Salon biedt laagdrempelige vrijetijdsbesteding en ontmoeting aan maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 12 en 25 jaar. Jongeren kunnen er terecht op woensdag- en zaterdagnamiddag en op vrijdagavond. De medewerkers van 't Salon staan steeds klaar om de jongeren op te vangen, bieden een luisterend oor en verwijzen de jongeren indien nodig en mits toestemming door naar een andere dienst.

Wat 't Salon ook heel speciaal maakt, is dat het zich op een boot bevindt wat toch wel voor een unieke setting zorgt. Bij aankomst kregen onze leerlingen eerst een woordje uitleg over de werking en de activiteiten die georganiseerd werden en mochten daarna zelf wat ontspannen en gebruikmaken van het aanwezige materiaal. Zo konden ze biljarten, tafelvoetbal spelen, playstation spelen, boksen en zelfs muziek opnemen! Na het bezoek was iedereen zeer enthousiast en positief en een aantal leerlingen keerde zelfs terug op een woensdagnamiddag! 

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams