OKAN komt uit zijn kot!

16 apr 2018 | Deel op
OKAN komt uit zijn kot!

Op donderdag 22 februari en maandag 16 april brachten de OKAN klassen een bezoek aan jongerenwerking 't Salon. t Salon biedt laagdrempelige vrijetijdsbesteding en ontmoeting aan maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 12 en 25 jaar. Jongeren kunnen er terecht op woensdag- en zaterdagnamiddag en op vrijdagavond. De medewerkers van 't Salon staan steeds klaar om de jongeren op te vangen, bieden een luisterend oor en verwijzen de jongeren indien nodig en mits toestemming door naar een andere dienst.

Wat 't Salon ook heel speciaal maakt, is dat het zich op een boot bevindt wat toch wel voor een unieke setting zorgt. Bij aankomst kregen onze leerlingen eerst een woordje uitleg over de werking en de activiteiten die georganiseerd werden en mochten daarna zelf wat ontspannen en gebruikmaken van het aanwezige materiaal. Zo konden ze biljarten, tafelvoetbal spelen, playstation spelen, boksen en zelfs muziek opnemen! Na het bezoek was iedereen zeer enthousiast en positief en een aantal leerlingen keerde zelfs terug op een woensdagnamiddag! 

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert