OKAN komt uit zijn kot!

16 apr 2018 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten KTA Brugge nieuws Activiteiten Nieuws Brugge
OKAN komt uit zijn kot!

Op donderdag 22 februari en maandag 16 april brachten de OKAN klassen een bezoek aan jongerenwerking 't Salon. t Salon biedt laagdrempelige vrijetijdsbesteding en ontmoeting aan maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen 12 en 25 jaar. Jongeren kunnen er terecht op woensdag- en zaterdagnamiddag en op vrijdagavond. De medewerkers van 't Salon staan steeds klaar om de jongeren op te vangen, bieden een luisterend oor en verwijzen de jongeren indien nodig en mits toestemming door naar een andere dienst.

Wat 't Salon ook heel speciaal maakt, is dat het zich op een boot bevindt wat toch wel voor een unieke setting zorgt. Bij aankomst kregen onze leerlingen eerst een woordje uitleg over de werking en de activiteiten die georganiseerd werden en mochten daarna zelf wat ontspannen en gebruikmaken van het aanwezige materiaal. Zo konden ze biljarten, tafelvoetbal spelen, playstation spelen, boksen en zelfs muziek opnemen! Na het bezoek was iedereen zeer enthousiast en positief en een aantal leerlingen keerde zelfs terug op een woensdagnamiddag! 

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard