Maakte je in de eerste graad B de keuze voor de basisoptie Haar- en schoonheidszorg dan is dit een pluspunt, maar niet noodzakelijk.
Profiel van de richting
Deze praktische opleiding is een voorbereiding op het beroep van kapper. Je leert er niet alleen verschillende haarsoorten kennen, kapsels maken en omgaan met klanten...Je leert ook toestellen en producten veilig en correct gebruiken. Interesse voor mode, graag omgaan met mensen en een verzorgde houding zijn een must. Basisvaardigheden als wassen, knippen, kleuren en verzorgen worden aangeleerd op oefenhoofden. Zo raak je al doende vertrouwd met haarproducten en technieken.
Ook schoonheidszorgen komt aan bod, toegepast in de lessen haarzorg. Om je kennis te leren toepassen in de realiteit werk je af en toe op levende modellen.
In je opleiding zit ook een onderdeel ‘persoonlijkheidsvorming’. Zo krijg je bijvoorbeeld les over etiquette, vriendelijk omgaan met klanten, telefoneren en leren omgaan met kritiek. In een beroep waar het welbevinden van de klant centraal staat, zal men tijdens de opleiding voldoende aandacht besteden aan attitudevorming en sociale en communicatieve vaardigheden die zijn afgestemd op de studierichting. Om hiertoe te komen zal de leerling leren advies geven over: stijl, kleur, vorm, verdere verzorging, hoe een verkoopgesprek te voeren…..
Al deze elementen dragen ertoe bij te streven naar een persoonlijkheids-, maatschappelijke en professionele vorming met een hedendaags en geëvolueerd profiel.
Digitalisatie binnen de studierichting Haar- en schoonheidsverzorging
Werken via LAB
Van een e-book tot een video met stap voor stap uitleg, van een quiz tot interactieve en verklarende woordenlijsten; al het lesmateriaal dat docenten in een kappersopleiding nodig hebben, is in LAB voorhanden.
LAB omvat ook alle leerplannen over zeven jaar. ‘Alle facetten van het leerplan komen erin voor,’ zegt Francis Verscheure, technisch adviseur. ‘Staat daar bijvoorbeeld het beheersen van brushingtechnieken in, dan kan men die technieken bekijken en herbekijken in een filmpje en aangeven dat men de digitale les ook in de praktijk heeft omgezet. En er is meer: aan de Pivot Point inhoud kun je als school ook eigen inhoud toevoegen. Je kan dus eigen lessen aanmaken met video’s en links naar websites, je kan documenten en afbeeldingen toevoegen, maar ook eigen quizjes of testen maken.’
LAB is een SMART-attribuut wat staat voor Self Monitoring, Assessment en Reporting Technologies. Leerlingen kunnen dus hun eigen vooruitgang opvolgen en leerkrachten kunnen de resultaten bekijken en bijsturen waar nodig.
Laptopproject
Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen dagelijks met hun eigen toestel aan de slag.
Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen binnen onze volledige People-pijler is een Chromebook verplicht.
Via de webshop hiernaast kan u een Chromebook huren of kopen. Bestel voor 15 juli om zeker te zijn dat we tijdens de eerste schoolweek samen kunnen starten!
Nog vragen?
In het document 'Veelgestelde vragen' hiernaast vind je gegarandeerd een antwoord!