Haarstylist / Barbier - Specialisatiejaar

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is de derde graad Haarzorg.

Profiel van de richting

Denk je graag na over een geslaagde look en de nieuwste trends? Dan zit je goed in de richting haarstylist/barbier.

Een geslaagde look begint bij het juiste kapsel!

Meer dan ooit streven we ernaar om ons goed te voelen in ons vel: een gezonde geest in een gezond en verzorgd lichaam. Het kappersberoep is in volle evolutie. De klant is altijd op zoek naar een eigen stijl, een trendy snit of een speelse kleuring en eist hiervoor vakmanschap en professioneel advies.

In deze studierichting specialiseer je je verder als professioneel kapper of kapster ter voorbereiding van je beroep in de sector waarbij er aandacht is voor modegericht werken en waar meegedacht wordt met de nieuwste trends. Hier worden kleur en stijlanalyse, scheren en baard zetten, gezien alsook komen diverse haartechnieken sterk aan bod.

Stage

De leerlingen die het specialisatiejaar Haarstylist/ Barbier volgen, hebben 1 dag per week alternerende stage vanaf september en een blokstage van twee weken voor de paasvakantie. 

Digitalisatie binnen de studierichting Haarstylist/ barbier

Werken via LAB

Van een e-book tot een video met stap voor stap uitleg, van een quiz tot interactieve en verklarende woordenlijsten; al het lesmateriaal dat docenten in een kappersopleiding nodig hebben, is in LAB voorhanden. 

LAB omvat ook alle leerplannen over zeven jaar. ‘Alle facetten van het leerplan komen erin voor,’ zegt Francis Verscheure, technisch adviseur. ‘Staat daar bijvoorbeeld het beheersen van brushingtechnieken in, dan kan men die technieken bekijken en herbekijken in een filmpje en aangeven dat men de digitale les ook in de praktijk heeft omgezet. En er is meer: aan de Pivot Point inhoud kun je als school ook eigen inhoud toevoegen. Je kan dus eigen lessen aanmaken met video’s en links naar websites, je kan documenten en afbeeldingen toevoegen, maar ook eigen quizjes of testen maken.’ 

LAB is een SMART-attribuut wat staat voor Self Monitoring, Assessment en Reporting Technologies. Leerlingen kunnen dus hun eigen vooruitgang opvolgen en leerkrachten kunnen de resultaten bekijken en bijsturen waar nodig.

Mogelijke vervolgopleiding

Na je opleiding Haarstylist/ barbier kun je starten met een graduaats- of bacheloropleiding aan de hogeschool.

Bovendien kun je ook aan het werk als kapster. Je behaalt ook je diploma secundair onderwijs.

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Haarstilist/ Barbier is een Chromebook nodig.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams