home  » Studieaanbod » Engineering » Bouw

Bouw - Tweede graad

Ideale vooropleiding

De opleiding hout-bouw van de eerste graad is een pluspunt maar niet noodzakelijk. Alle leerstof uit de eerste graad wordt kort herhaald, een specifieke vooropleiding hoeft niet.

Profiel van de richting

Bouw is een zeer praktische studierichting met de focus op basisvaardigheden. De praktijk en de technische vakken worden projectmatig aangeleerd, tekenen, bestek rekenen, metselen, bekisten, ijzer binden, vloeren en pleisteren.

In het eerste jaar ligt de nadruk op handvaardigheden. De basisvaardigheden van elk onderdeel worden in kleine oefeningen aangeleerd. De leerlingen dienen vooral praktische vaardigheden en attitudes te verwerven.

In het tweede jaar ligt de klemtoon op gecombineerde oefeningen. Je leert spouwmuren metselen, raam- en deuropeningen maken, kolombekisten, vloeren… Alle tekeningen worden nu met de computer gemaakt.

In het schoolatelier leer je de verschillende bouwmaterialen kennen en gebruiken. Je leert kleine gevelfragmenten voorbereiden en plaatsen onder begeleiding. Je leert kritisch kijken naar je zelfgeplaatst werk en je wordt bijgestuurd waar nodig. Veel aandacht gaat er ook naar het naleven van veiligheidsvoorschriften.

Mogelijke vervolgopleiding

Ruwbouw derde graad sluit naadloos aan bij deze opleiding.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur
Project Algemene Vakken 6 uur
Frans 2 uur
SPECIFIEK GEDEELTE  
TV/PV Bouw 22 uur
TOTAAL 34 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme